"Спільний інтерес активізує відносини"

3 жовтня 2013

Реекспорт природного газу в Україну через Словаччину вигідний для обох країн. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з головою Національної ради Словаччини Паволом Пашкою.

«Ми вже понад рік ведемо переговори з оператором вашої газотранспортної системи щодо укладення угоди з реверсних поставок газу в Україну. Це непросте питання. Але ми з вами є учасниками Європейської енергетичної хартії, а це означає, що повинні мати змогу для диверсифікації поставок. У нас має бути можливість для спільного доступу до газотранспортної системи, і я сподіваюся, ми це питання з вами вирішимо для взаємовигідної торгівлі», — конкретизував Микола Азаров.

Він також запросив словацького Прем’єр-міністра відвідати Україну для обговорення питань двосторонньої співпраці, зокрема в енергетиці. А серед іншого — подякував Словаччині за постійну підтримку євроінтеграційних прагнень України, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Павол Пашка зі свого боку пообіцяв подальшу підтримку Словаччиною інтеграції України в ЄС: «Підписання Угоди про асоціацію — це перший етап зусиль щодо інтеграції. І Прем’єр-міністр, і Президент, і парламент Словацької Республіки завжди підтримуватимуть амбіції України у вашому європейському курсі». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua