"Спільний локомотив полетить уперед"

Оксана ГОЛОВКО
27 вересня 2013

Учора на урядовому брифінгу  міністр інфраструктури Володимир Козак повідомив, що наприкінці 2013 року дію електронного проїзного документа на залізничному транспорті буде поширено на всі пасажирські поїзди внутрішнього сполучення. А вже наступного місяця електронний квиток діятиме на 18 поїздах.

Він нагадав, що з 23 липня квитки, оформлені через Інтернет і роздруковані пасажирами самостійно, мають статус розрахункового документа. Тобто вже не потрібно звертатися в каси для друку квитка на бланку проїзного документа. Повернення електронних квитків теж здійснюється через офіційний сайт Укрзалізниці.

Оформити електронний проїзний документ пасажири можуть і в залізничних касах. Із 3 вересня реалізацію квитків, зарезервованих он-лайн, проводять 15 квиткових кас — по дві на вокзалах Києва-Пасажирського, Донецька, Дніпропетровська, Запоріжжя, Сімферополя, Харкова, Львова й  одна в Українському центрі обслуговування пасажирів.

У касах електронні проїзні документи друкують на спеціальних бланках зеленого кольору, які містять QR-код для контролю посадки мобільними терміналами. До кінця року продаж електронних квитків планується відкрити у 100 квиткових касах.

За його словами, таким чином змінюється технологія обслуговування пасажирів. Зокрема під час посадки в поїзд провідники вже не забиратимуть у пасажирів квитки, а туроператори, адміністрації готелів тощо самі зможуть відкривати каси і  продавати квитки, оскільки Укрзалізниця відмовляється від бланків суворої звітності.

Міністр інфраструктури розповів журналістам, що особисто контролює процес реалізації нової концепції розвитку термінала D міжнародного аеропорту  «Бориспіль».  За його словами, головні повітряні ворота країни  візьмуть на себе організацію діяльності магазинів Duty Free і мережі громадського харчування в терміналі D. Таким чином пасажири отримають збалансовану пропозицію асортименту й спектра послуг відповідно до своїх можливостей і вподобань. Аеропорт, контролюючи якість цієї послуги, створить нові робочі місця й отримає додаткові можливості для свого розвитку.

Володимир Козак нагадав, що з початком літньої навігації 2014 року термінал D обслуговуватиме і міжнародні, і внутрішні рейси. При цьому жодних добудов, окрім галереї виходів на посадку, не буде. А термінал F, який 27 жовтня закриється для пасажирських рейсів, уже наступного року стане вантажним.

Урядовець розповів також про законопроекти, які розробляє очолюване ним міністерство, зокрема про автомобільний транспорт і про таксі. Він висловив припущення, що законопроекти про реформування автодорожньої галузі, схвалені Кабміном,  буде розглянуто на найближчому парламентському пленарному тижні.

Підтвердив міністр і факт консультацій зі столичною владою  щодо механізму введення єдиного квитка на міському транспорті.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua