"Спирт без ПДВ"

Олександр ВЕРТІЛЬ
8 жовтня 2013

Велику фінансову аферу, пов’язану із закупівлями бурячної меляси для виготовлення спирту, викрили працівники обласного управління Міндоходів Сумщини. Застосовуючи тіньову схему ухилення від оподаткування, службові особи одного із спиртозаводів області разом зі спільниками хотіли «нагріти» бюджет майже на 8,4 мільйона гривень. Однак тепер доведеться не тільки сплачувати ПДВ і податок на прибуток, а й відповідати за скоєне.

За повідомленням прес-центру відомства, для завищення витрат та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ, службовці одного зі спиртозаводів області закуповували бурячну мелясу за посередницькими схемами. Серед постачальників були суб’єкти господарювання з ознаками фіктивності, зареєстровані в Києві та інших регіонах України. Відомості щодо проведення господарських операцій з використанням документів фіктивних підприємств вносились до офіційної бухгалтерської та податкової звітностей. Як результат, до бюджету не надійшла вищевказана грошова сума.

Фахівці слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Сумській області щодо службових осіб спиртозаводу розпочали кримінальне провадження за фактом несплати податків в особливо великих розмірах. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua