"Співфінансування дає результат"

Олена ІВАШКО
10 сiчня 2018

У селищі Комишани Херсонської області введено в експлуатацію сучасний об’єкт водопостачання. Відтепер тут буде прісна чиста вода цілодобово. Протягом багатьох років десять тисяч жителів селища Комишани користувалися водою, яку подавали за графіком і з низьким рівнем якості. Це пов’язано з тим, що наявні свердловини було пробурено в 60—70-х роках минулого століття.

За допомогою лабораторних досліджень питної води встановлено, що показники загальної жорсткості сухого залишку, сольового складу в кілька разів перевищують чинні нормативи. Для розв’язання цієї проблеми обласна державна адміністрація звернулася до Кабінету Міністрів з проханням надати кошти з державного бюджету для впровадження оновленого проекту. Так, у 2016 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку розпочато реалізацію довгоочікуваного проекту. Роботи проводили впродовж двох років і здійснювали шляхом співфінансування коштів з державного бюджету на суму 18,7 мільйона гривень та місцевого — 8,4 мільйона.

Нарешті як новорічний подарунок комишанці отримали нові свердловини з якісною питною водою. Як зазначив на відкритті об’єкта голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, «поставленої мети досягнуто. Жителів селища Комишани буде забезпечено цілодобовим водопостачанням. Проведені аналізи води з кожної свердловини свідчать, що вода відповідає вимогам якості». За успішну реалізацію проекту уряду та місцевій владі висловив вдячність Комишанський селищний голова Олександр Фатєєв. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua