"Співпрацю з НАТО нарощуватимемо"

10 жовтня 2014

У тому, що Північноатлантичний альянс не ворог, в Україні переконалися навіть ті, хто тривалий час вірив облудній пропаганді наших ворогів. Шкода, що НАТО не може надати нам воєнну допомогу, однак розраховувати на його підтримку можемо. У цьому пересвідчився міністр закордонних справ Павло Клімкін, зустрівшись з новообраним Генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом.

Це була перша офіційна зустріч Генсека НАТО в штаб-квартирі Альянсу після його призначення на посаду, передає прес-служба МЗС. Єнс Столтенберг наголосив на важливості співробітництва з Україною та  запевнив керівника нашого зовнішньополітичного відомства у повній підтримці Альянсом незалежної, суверенної і стабільної України. Він також  засвідчив готовність до подальшої активної співпраці з метою належної та швидкої імплементації рішень саміту НАТО в Уельсі щодо посилення обороноздатності нашої держави на тлі російської агресії.

Під час зустрічі сторони узгодили графік політичного діалогу та основні завдання практичного співробітництва на четвертий квартал 2014 року, а також положення Річної національної програми співробітництва Україна—НАТО на 2015 рік.

Окрему увагу було приділено спільним заходам, спрямованим на посилення обороноздатності нашої держави, насамперед діяльності трастових фондів НАТО, метою яких є підтримка України в чотирьох сферах: кібербезпека, логістика, система зв’язку та управління, реабілітація поранених військовослужбовців. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua