"Спліт братається з Дніпропетровськом"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
9 квiтня 2015

Днями у хорватському місті Спліт було презентовано Фонд з надання гуманітарної допомоги Дніпропетровській області, створений з ініціативи місцевих активістів Івіца Піріча та Драгана Прімароса. Завдяки цьому фонду влітку на реабілітацію до Спліта поїдуть 50 дітей, які були змушені переселитися на Дніпропетровщину із зони АТО. 

У планах гуманітарної співпраці — проведення медичної конференції за участю Нобелевських лауреатів. На цей захід буде запрошено дніпропетровських студентів та лікарів. А для українських військових і постраждалих від війни розробляють програму соціально-психологічної реабілітації.

«Навіть найменшій допомозі від Хорватії ми будемо раді, адже це все від душі. А допомога потрібна ще й тому, що Україна ніколи раніше не стикалася з такими проблемами», — підкреслив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Трейгерман, який разом із Надзвичайним і Повноважним послом України в Хорватії Олександром Левченком представляв на презентації фонду в Хорватії українську сторону.

А з головою обласної ради Сплітсько-Далматинської області Петрославом Сапунару Борис Трейгерман обговорив питання співпраці між регіонами, а також можливості візиту хорватських представників на Дніпропетровщину. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua