"Спочатку показали в Туреччині, тепер — у нас"

7 лютого 2015

У Києві перший прокатний показ українсько-турецького фільму відбудеться 24 лютого. А вже через два дні стрічку зможуть подивитися в 22 містах країни.

«Люби мене» — це повнометражний художній фільм режисерів Марини Ер Горбач і Мехмета Багадира Ера, знятий у Києві. Він розповідає історію кохання двох молодих людей, в ньому знайшлося місце і драмі, і комедії.

Отже, в нашу чудову столицю герой фільму турецький хлопець Джемаль потрапляє перед важливою подією в своєму житті — одруженням. До того ж із дівчиною, яку він сам ніколи не бачив, бо її обрали йому батьки.

Та в Києві він зустрічає Сашу, вродливу українку, яка в цей час переживає непростий період у своїх стосунках з одруженим чоловіком. Вона намагається розірвати їх, адже розуміє, що завжди так тривати не може. Спочатку новий роман для неї — тільки спроба завагітніти, щоб нарешті  назавжди розлучитися з колишнім коханцем і уникнути самотності.

Головні ролі у фільмі виконали українська акторка Вікторія Спесивцева, відома за фільмом «Мамай», і турецький актор Усан Чакир.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко зазначив: «Загалом для України напрямок ко-продукційної співпраці у створенні кіно пріоритетний, а з Туреччиною зокрема. Адже досвід турецьких продюсерів, які принаймні телепродуктом забезпечили половину світу, може бути позитивно використаний українськими кінематографістами».  

Світова прем’єра фільму «Люби мене» проходила в Монреалі. Стрічка вже має успіх у турецькому прокаті та здобула численні нагороди на міжнародних кінофестивалях. Зокрема приз журі за кращий сценарій на Міжнародному кінофестивалі Фантаспорто в Португалії і приз за кращу чоловічу роль Усану Чакиру на Одеському міжнародному кінофестивалі. Загалом стрічку «Люби мене» показали більш ніж на 50 міжнародних кінофестивалях. 

Сергій ДМИТРУК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua