"Сподіваємося на діалог у Мінську"

23 грудня 2014

Процес мирного врегулювання на Донбасі Президент України Петро Порошенко обговорив під час телефонної розмови з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Сторони погодилися, що відеоконференція Тристоронньої контактної групи, яка нещодавно відбулася, — це позитивне зрушення на шляху виконання мінських домовленостей. Проте ключове у даному разі, повідомляє прес-служба Президента, — проведення зустрічі цієї контактної групи для того, щоб вийти на лінію розмежування, зафіксувати дорожню карту відведення військ та звільнити заручників.

Петро Порошенко сподівається, що всі сторони мирного врегулювання докладуть зусиль для того, щоб зустріч Тристоронньої контактної групи відбулась найближчим часом. Співрозмовники погодились продовжити багатосторонній діалог задля мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Окрім того, Президент України та канцлер Німеччини обговорили економічну та фінансову ситуації. Петро Порошенко повідомив, що закон про Державний бюджет на 2015 рік мають проголосувати в парламенті до кінця року, та запевнив, що в Україні підготовлено план реформ. За цих умов позиція Міжнародного валютного фонду, Європейського Союзу та інших інституцій, що надають макрофінансову допомогу, має бути послідовна та відповідальна, адже українська влада демонструє повну взаємодію і внутрішню консолідацію. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua