"Спорткомплекс, готелі та аеропорт"

19 березня 2013

ЄВРОБАСКЕТ-2015

У розвиток інфраструктури Дніпропетровщини буде спрямовано 3,2 мільярда гривень інвестицій

У рамках робочої поїздки на Дніпропетровщину віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул взяв участь у сесії обласної ради, де порушувалося питання підготовки до проведення чемпіонату Європи з баскетболу, який пройде в Україні, і зокрема в Дніпропетровську, за два роки. За його словами, на оновлення інфраструктури області потрібно залучити майже мільярд гривень приватних інвестицій.

Ці кошти залучатимуть у рамках державно-приватного партнерства. За словами урядовця, 25% суми приватних інвестицій — власні кошти інвесторів, а 75% — кредитні (протягом 5 років інвестор повертає банку тіло кредиту, а держава компенсує відсотки). «Процентна ставка буде нижчою за середньоринкову. Відтак, створюватимуться нові робочі місця під час будівництва об’єктів та для їх обслуговування, — сказав віце-прем’єр, зазначивши, що держава збудує в дніпропетровському аеропорту нову злітно-посадкову смугу, а інвестор побудує сучасний термінал і багатофункціональну арену».

Він підкреслив, що Євробаскет — це реальна можливість для регіону отримати новий універсальний комплекс, який дасть змогу проводити змагання з більш ніж 100 видів спорту, а також масштабні концерти й виставки.

Також у рамках підготовки передбачено реконструкцію Палацу спорту «Метеор», виділятимуть кошти на реконструкцію доріг та благоустрій.

Як заявив Олександр Вілкул, у регіоні буде зведено й універсальний спортивний центр для тренувань з баскетболу, волейболу, гандболу, тенісу, міні-футболу та інших видів спорту. По завершенні чемпіонату на його базі з’явиться дитячо-юнацька спортивна школа європейського рівня.

«Всі плани будівельних робіт повинні бути відкриті для широкої громадськості. Жителі мають бачити, які об’єкти отримав регіон завдяки тому, що в Дніпропетровську проводитиметься чемпіонат, — передає слова віце-прем’єра його прес-служба. — Громадськість має бути залучена в створення нових можливостей розвитку регіону. Зокрема це стосується розміщення в соціальних мережах інформації про Дніпропетровщину. Жоден державний орган не зможе так якісно донести інформацію про область, як тисячі молодих людей, які знають іноземні мови і люблять свій рідний край і країну».

У цьому контексті Олександр Вілкул дав завдання обласній владі: спільно з представниками бізнесу опрацювати можливості розширення готельної інфраструктури. На його переконання, також слід підготувати й встановити заздалегідь дорожні покажчики та інформаційні знаки латиницею.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua