"Спрощуємо інтеграцію в робочий колектив"

22 березня

98 відсотків українців вважають людей з інвалідністю повноправними членами суспільства, проте можливість знайти роботу для них оцінюють як низьку, згідно з Національним соціологічним дослідженням про сприйняття людей з інвалідністю в Україні. Щоб стимулювати підприємців наймати людей з інвалідністю, зробити для таких працівників робоче середовище безпечним і комфортним, сприяти їхній інтеграції в колектив, Мінекономіки разом з партнерами серед неурядових організацій реалізує певні програми.

«Для усунення бар’єрів на робочому місці торік Мінекономіки запровадило програму компенсації роботодавцям за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю. Підприємці можуть отримати від держави до 106 тисяч гривень за придбані для своїх працівників спеціальні меблі, обладнання, пристрої, щоб вони могли комфортно працювати. Майже дві сотні роботодавців вже цим скористалися.  У межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Ти як?» разом з партнерами BetterMe запровадили програму для підвищення продуктивності праці. Понад пів тисячі компаній подали заявки на підключення до додатка, щоб їхні співробітники змогли ним користуватися для підтримки свого фізичного і ментального здоров’я. Підтримуємо ініціативу партнерів щодо розширення можливостей застосунку», — зазначила перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко.

Щоб поліпшити культуру взаємодії з людьми з ампутованими кінцівками, українська компаніяBetterMe у співпраці із Всеукраїнським сучасним центром протезування, реабілітації та реконструктивної хірургії для всіх, хто постраждав від війни,розробила навчальний курс «Спілкування без бар’єрів» у застосунку Mental Health. Застосунками BetterMe користуються майже 2 мільйони українців, повідомляє Мінекономіки.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua