"США допоможуть з технологіями"

20 вересня 2013

Співробітництво у сфері енергетики та реалізації в Україні проектів з видобутку нетрадиційних джерел вуглеводнів, у яких беруть участь американські компанії, стало однією з тем зустрічі міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького з Надзвичайним і Повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайєттом.

Едуард Ставицький повідомив про ситуацію в галузі і запевнив, що найближчим часом планується підписання Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуть у межах ділянки Олеська, між Україною та компанією «Шеврон». Проект угоди погоджено, планується, що на сесії Івано-Франківської обласної ради буде ухвалено позитивне рішення щодо узгодження документа.

Також урядовець поінформував, що нині триває переговорний процес стосовно врегулювання спірних питань проекту Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуть в межах ділянки Скіфська, між Україною та компанією «ЕксонМобіл».

Значну увагу приділено й подальшим крокам України та США зі співробітництва в ядерному секторі енергетики, включаючи підвищення безпеки АЕС, подовження термінів експлуатації існуючих реакторів, співпрацю з питань кваліфікації та постачання ядерного палива, а також створення потужностей для зберігання відпрацьованого палива.

Сторони досягли принципової домовленості з реалізації в Україні двостороннього Проекту кваліфікації ядерного палива для України в рамках Міжнародної програми ядерної безпеки, повідомляє прес-служба Міненерговугілля. Це, зокрема, сприятиме впровадженню передових технологій, розвитку торговельних та інвестиційних відносин між Україною та США. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua