"США хочуть зберегти санкції проти Росії і почати тренувати українську Нацгвардію"

18 березня 2015

Президент США Барак Обама виступив за необхідність збереження санкцій проти Росії.

Про це він сказав на зустрічі з премєром Ірландії, на якій, зокрема, обговорювали ситуацію в Україні.

Водночас командувач американськими сухопутними військами у Європі Бен Ходжес заявив, що вже у квітні США мають намір почати тренувати Нацгвардію України.

Тим часом у Вашингтоні пройшла спеціальна сесія ОБСЄ, на якій були присутні посли Росії та України у США. Обидва дипломати не пошкодували різких висловлювань.

«Те, що зображають як російську агресію, насправді є агресією уряду України проти власного народу. Отже, я б порадив нашим друзям уникати невірних інтерпретацій того, що відбувається. Урядові сили вбивають українських громадян», – заявив російський Посол у США Сєрґєй Кісляк.

Посол України у США Олександр Моцик у боргу не лишився:

«Це – міф, який породили у Кремлі, і Кремль постійно використовує його, аби створити проблеми для України. Незалежна Україна, демократична Україна – це зовсім не те, чого хочуть у Кремлі».

З Вашингтона передає власний кореспондент euronews Штефан Ґробе:

«Якщо вірити мові жестів, то можна констатувати, що Україна і Росія ще не скоро знайдуть взаєморозуміння. Обидва посли уникали дивитися один на одного, навіть під час протокольного рукостискання. Однак, принаймні вони поводилися коректно».

Euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua