"США йдуть на нові санкції проти Росії, Євросоюз теж готує новий «чорний список»"

17 липня 2014

Сполучені Штати посилюють санкції проти Росії. Міністерство фінансів США оприлюднило перелік осіб та компаній, що їх вважають відповідальними за дестабілізацію ситуації на сході України. Нові заходи заторкнуть енергетичну, фінансову та оборонну галузі.

До переліку компаній, з якими американці блокуватимуть співпрацю, увійшли зокрема: «Роснєфть», «Новатек», «Газпромбанк», «Внєшекономбанк», «Калашников» та кілька інших.

«Ми вживаємо цих заходів у тісній співпраці з нашими європейськими союзниками. Ми зустрічаємося в Брюсселі, щоб домовитися про наші наступні кроки, і очікуємо, що влада Росії ще раз побачить, що її дії в Україні мають наслідки. У тому числі, послаблення російської економіки і зростання дипломатичної ізоляції»,– заявив Барак Обама.

Москва вже заявила, що готова відповісти США болючими кроками, які вразять Вашингтон. Владімір Путін зазначив під час свого перебування в Бразилії, що такими засобами американцям не вдасться досягти поставлених цілей.

«Стосовно різноманітних санкцій та заходів я вже казав – вони, як правило, мають ефект бумеранга і, поза сумнівами, в даному випадку заганяють російсько-американські відносини у глухий кут».

Тим часом країни ЄС на саміті в Брюсселі вирішили розширити дію другої фази санкцій проти Росії. Список компаній та осіб, на яких поширюватимуться нові заходи тиску із розширеними критеріями, оголосять наприкінці липня.

 Copyright © 2014 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua