"США зацікавлені у нашому стабільному розвитку"

29 жовтня 2014

Президент США Барак Обама привітав український народ з успішним проведенням парламентських виборів і закликав Росію гарантувати, що терористи на Донбасі дозволять українцям проголосувати 7 грудня на місцевих виборах, адже будь-які інші вибори США не визнають.

«Від імені американського народу вітаю народ України з проведенням успішних парламентських виборів 26 жовтня. Незважаючи на складну ситуацію з безпекою в окремих регіонах, мільйони українців в усій країні вийшли, щоб віддати свої голоси у впорядкованій і мирній обстановці. Висловлюю вдячність уряду України за проведення кампанії й за сам день виборів, які міжнародні організації моніторингу оцінили як такі, що фактично повністю відповідають міжнародним стандартам», — йдеться у заяві Президента США.

Окрім цього, він наголосив, що Росія, яка окупувала Крим, і проросійські бойовики на сході не дали змоги багатьом громадянам України реалізувати своє демократичне право на участь у виборах. Тож Барак Обама закликав Росію гарантувати, щоб її уповноважені у східній Україні дозволили виборцям у частинах Донецької та Луганської областей обрати своїх представників на законних місцевих виборах 7 грудня відповідно до угоди, яку представники Росії та сепаратистів підписали у Мінську 5 вересня. «Сполучені Штати не визнають жодних виборів у сепаратистських районах, що не відповідають законодавству України і не відбудуться за погодженням і під керівництвом українського уряду», — цитує текст заяви УНІАН.

За океаном підтримують суверенітет і територіальну цілісність України. Фото з сайту theobamadiary.com

Парламентські вибори в нашій країні він назвав ще одним важливим етапом демократичного розвитку України. «Ми з нетерпінням чекаємо скликання нового парламенту і швидкого формування сильного інклюзивного уряду. Сполучені Штати готові підтримати вибір українського народу і нового уряду України, оскільки це реалізує реформи, необхідні для подальшого демократичного розвитку, зміцнення верховенства права і сприятиме економічній стабільності і зростанню в Україні», — наголосив Президент США.

Він запевнив, що Сполучені Штати підтримують суверенітет і територіальну цілісність України, оскільки «вони працюють на мирне врегулювання конфлікту на сході й повернення Криму». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua