"Сталевий Кулак проти Російського Витязя"

5 жовтня 2013

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

Сьогодні чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями  WBО, IBF, IBO та WBA Володимир Кличко і його суперник росіянин Олександр Повєткін зійдуться на арені СК «Олімпійський» у Москві. Обоє — олімпійські чемпіони і просто класні хлопці. Та ринг розсудить, хто з них крутіший.

Після відкритого тренування, що відбулося 2 жовтня в одному з фітнес-центрів російської столиці, на українця чекав незвичний подарунок: представники команди «Російські богатирі», які займаються силовим екстримом, презентували Володі сковорідку. Причому один із силачів перед очима в нашого чемпіона скрутив її і вже в такому вигляді віддав. А Кличко-молодший пожартував: «Нічого собі! Її можна прихопити на вечір 5 жовтня!»

Володимир Кличко неодноразово наголошував, що в його поєдинку з росіянином не треба робити національних акцентів. Це виключно спортивне єдиноборство. Водночас на ринзі в нього ніколи не було проблем з мотивацією. «Упевнений, що в Москві у мене теж буде багато вболівальників — тут велика українська діаспора», — наголосив Володимир.

У свою чергу Олександр Повєткін розраховує на допомогу рідних стін. Відповідаючи на запитання щодо ходу майбутнього бою, він сказав: «Можна сказати що завгодно — і зарию, і закопаю. Проте перед початком поєдинку зайві слова не потрібні».

Залишається додати, що за бій український боксер отримає гонорар понад 17 мільйонів доларів, а росіянин — майже шість мільйонів.

Олександр Повєткін

Поєдинки — 26, всі виграв,  нокаутом — 18.

Зріст 188 см.  Розмах рук 191 см

Володимир Кличко

Поєдинки — 63,  перемог — 60,  нокаутом — 52,  поразок — 3.

Зріст 198 см.  Розмах рук 206 см



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua