"Сталевий Молот має захистити свій титул"

15 листопада 2014

Валерій КАЛІНІЧ
для  «Урядового кур’єра»

Сьогодні в  Гамбурзі відбудеться головна подія року в боксерському світі. Чемпіон світу у важкій вазі за версіями IBF, WBA, WBО і IBO Володимир Кличко зустрінеться з болгарином Кубратом Пулєвим. Суперники мали вийти на ринг ще 6 вересня, але через травму українського атлета бій довелося перенести на 15 листопада.

Для Кличка-молодшого це буде 66-й поєдинок у професійній кар’єрі. Останні десять років вихованець київської боксерської школи залишається спортсменом номер один серед майстрів шкіряної рукавички в найпрестижнішій — важкій ваговій категорії. На його рахунку двадцять перемог поспіль, 14 з яких Володимир здобув достроково. Останні вікторії чемпіона — над росіянином Олександром Повєткіним та Алексом Леапаї з Австралії — уболівальники прекрасно пам’ятають. 5 жовтня минулого року Кличко в Москві розгромив Повєткіна, до того ж розрив у рахунку виявився найбільшим за всю історію проведення титульних боїв за останні роки.

— У Гамбурзі на нас чекає нелегкий бій, але Кличко в ньому буде фаворитом, — заявив тренер чинного чемпіона світу Джонатан Бенкс. — Ми пройшли інтенсивний тренувальний збір. Володимир перебуває у відмінній формі і думає тільки про перемогу. Якщо хочете почути мій прогноз, то він такий:  Пулєв протримається на ногах максимум п’ять раундів.

У свою чергу менеджер Кличка-молодшого Бернд Бенте зазначив, що його підопічний  не збирається завершувати кар’єру.

— Володимир любить боксувати і виходитиме на ринг, поки матиме здоров’я і мотивацію, —  наголосив Бенте. — Поки що він не думав про завершення кар’єри. 38-річний чемпіон світу у важкій вазі за чотирма версіями відчуває в собі сили, продовжує прогресувати від поєдинку до поєдинку, готовий виходити на ринг і надалі.

Обслуговуватиме поєдинок між Володимиром Кличком і болгарським претендентом Кубратом Пулєвим рефері в рингу — 58-річний американський арбітр Тоні Уікс.

Раніше він працював на таких боях, як Менні Пакіао — Оскар де ла Хойя, Флойд Мейвезер — Маркос Майдана, Серхіо Мартінес — Хуліо Сезар Чавес-молодший. Поєдинки за участю Володимира Кличка Уікс раніше не обслуговував.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua