В Україні 29 квітня 2018 року відбудуться вибори у 40 об’єднаних територіальних громадах: 4 міських, 14 селищних, 22 сільських.

Відповідне рішення ухвалила Центральна виборча комісія, повідомляє прес-служба уряду.

«До складу цих 40 ОТГ увійшли 133 місцеві ради (міських – 4, селищних – 16, сільських – 113)», – уточнив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Повідомляється, що у Запорізькій області такі вибори відбудуться в 7 об’єднаних територіальних громадах, у Дніпропетровській і Харківській областях – у 4 ОТГ, у Рівненській, Одеській та Кіровоградській областях – у 3 ОТГ, в Івано-Франківській, Полтавській, Тернопільській, Хмельницькій і Чернівецькій областях – у 2 ОТГ, у Волинській, Вінницькій, Донецькій, Луганській, Сумській та Херсонській областях – в 1 ОТГ.

Також Центрвиборчком призначив на 29 квітня ще й додаткові вибори депутатів у громадах, приєднаних до ОТГ. Зокрема, у Житомирській області такі вибори відбудуться у 2 селищних радах, у Запорізькій області – в 1 сільській раді, у Харківській області – в 1 селищній раді, у Чернівецькій області – в 1 селищній раді.