Олена ІВАШКО,
«Урядовий кур’єр»

Віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, перебуваючи на Миколаївщині, відвідала місце постійної дислокації 36-ї окремої бригади морської піхоти.

У рамках візиту Віце-прем’єр-міністр вшанувала пам’ять загиблих воїнів, поспілкувалася з особовим складом бригади щодо впровадження стандартів НАТО, зокрема, в харчуванні. Вона зазначила, що в Україні збільшуються видатки на фінансування Збройних Сил і активно впроваджуються найуспішніші світові практики і стандарти щодо забезпечення військовослужбовців.

«Ми пишаємось тим, що сьогодні Збройні Сили України – одна з десяти найпотужніших армій Європи, – відмітила віце-прем’єр, – а за силою духу, патріотизму, силою волі, ми можемо претендувати на звання чи не найміцнішої, найпотужнішої армії світу».

Вона повідомила, що в проекті бюджету на наступний рік заклали значне збільшення в грошовому забезпечені для військових.

«Я знаю, що ваша бригада – одна з тих, які активно впроваджують нові стандарти, зокрема стандарти НАТО, – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе. – Сподіваюсь, що кожен з вас особисто відчуває під час служби ці зміни, і вони є для вас корисними».

Віце-прем’єр-міністр та перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації В’ячеслав Бонь відвідали їдальню 36-ї окремої бригади морської піхоти та особисто переконалась в якості харчування військових, яке повністю відповідає стандартам НАТО.