"Сто літ у колі рідних"

Олена ІВАШКО
31 жовтня 2013

Жителька  Миколаєва Марія  Іванівна  Гарбузенко переступила  нещодавно віковий поріг. Сторіччя тому жінка народилася в селі Куйбишево Миколаївської області у  багатодітній селянській сім’ї. Закінчила на «відмінно» середню школу, навчалась у Білгород-Дністровському педагогічному училищі та й стала вчителем. Чоловік Марії Іванівни загинув у роки війни, тож двох дочок та сина жінка виховувала сама. Всі діти отримали вищу освіту. На жаль, син загинув.

Марія Іванівна 45 років тому переїхала до Миколаєва, де працювала вихователем у дитячому садку. Трудовий стаж жінки становить понад 30 років. Ювілярка мешкає разом з родиною меншої дочки, має п’ять онуків та троє правнуків.

Як повідомили в департаменті соціального захисту Миколаївської облдержадміністрації, сьогодні на Миколаївщині проживає 36 осіб 100-річного віку. Всі вони забезпечені комплексом соціальних послуг, які надані державою. За словами начальника управління соціальних послуг департаменту соціального захисту Любові Бєлкіної, стосовно таких громадян існує особливе ставлення держави. Їх вітає Президент України, голови облдержадміністрації та обласної ради, таким людям передають особливі подарунки та побажання. Але головне побажання Марії Іванівні — доброго здоров’я та довгих років життя.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua