"Сто тонн води врятували від біди"

Олександр ВЕРТІЛЬ
21 серпня 2014

Багато біди й горя могла завдати пожежа, що трапилася днями на території Охтирського агролісгоспу поблизу села Хухра на Сумщині. Але завдяки швидким і професійним діям місцевих пожежників вогонь удалося ліквідувати. 

Повідомлення про загорання сухої рослинності надійшло до оперативно-координаційного центру управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій близько пів на десяту ранку. За тривогою туди відразу ж направили чергову варту 9-ї державної пожежно-рятувальної частини з охорони об’єктів нафтогазовидобувного управління «Охтирканафтогаз», дислокованої за кілометр від місця пожежі.

Вогонь, що охопив понад двогектарну ділянку і який виявив лісник, обходячи територію, загрожував високовольтній лінії електропередач, розташованій у цій місцині. До того ж полум’я могло перекинутися на газонапірну установку цеху видобутку нафти і газу, що за 200 метрів.

 Як повідомляє управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області, з огляду на ці обставини до гасіння залучили додаткові сили і засоби з районного центру. Загалом тут були задіяні 23 працівники особового складу та 5 одиниць техніки 3-го державного пожежно-рятувального загону.

Доки лісівники оборювали небезпечну територію, вогнеборці локалізували полум’я. Для цього вони використали більш як 100 тонн води.

Обійшлося мінімальними втратами: суху рослинність знищено на площі 2,5 гектара. За попереднім висновком фахівців, причина пожежі традиційна: необережне поводження з вогнем.

Між іншим, кілька років тому в цьому районі поблизу села Климентове сталося схоже загорання. Тоді також обійшлося без особливих наслідків, хоч вогонь гасили ледь не всім миром, зокрема залучили зведений загін пожежно-рятувальних підрозділів 5 районних гарнізонів цивільного захисту Сумської області. Адже поряд — 67 сільських житлових будинків. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua