ДІАЛОГ

Працівникам ДП "Харківський приладобудівний завод імені Шевченка", які влаштували акцію протесту в понеділок біля свого підприємства, а у вівторок перемістилися до стін облдержадміністрації, пообіцяли виплатити всі борги із зарплати до середини нинішнього літа.

- Ситуація складна, люди наелектризовані. Але ми сьогодні плідно і конструктивно попрацювали, - сказав після півторагодинної наради в облдержадміністрації з керівником області голова профкому заводу ім. Шевченка Віктор Вінников. - Михайло Маркович запропонував схеми, які дали б змогу заводу вийти з важкого фінансового становища.

Як пояснив голова облдержадміністрації, для забезпечення нормальної робочої атмосфери на заводі протягом 1-2 днів за допомогою кредитних коштів буде виплачено зарплату за 1 місяць для всіх працівників підприємства. Є також реальні можливості до середини липня повністю погасити заборгованість із зарплати на цьому підприємстві. "Крім того, за допомогою наших стабільно працюючих підприємств, таких як ВАТ "Турбоатом" і ВАТ "Хартрон", а також за допомогою державних компаній і корпорацій буде сформований портфель замовлень, що його спроможний реалізувати завод ім. Шевченка", - підкреслив Михайло Добкін.

Першим кроком до реалізації конструктивного діалогу буде створення на підприємстві робочої групи, яка постійно контактуватиме з керівництвом Харківської облдержадміністрації.