"Студенти відновлюють дебати"

Олег ЧЕБАН
29 жовтня 2014

На Вінниччині відновили проведення обласного студентського дебатного турніру. Зробили це управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації за ініціативи з обласним осередком ВГО «Федерація дебатів України», громадською організацією «Ідея», зважаючи на значний потенціал гри щодо розвитку у гравців лінгвістичних, інтелектуальних, соціальних навичок та умінь.

Уперше вінничани  провели обласний студентський дебатний турнір у 2011 році, і він мав добрі відгуки. Другий —  відбудеться в листопаді цього року. Підготовча робота вже почалася. Його організатори, за участю тренерів  Федерації дебатів України,  провели ввідний тренінг з методики гри,  під час якого ознайомили із її правилами, основними принципами та вимогами студентів 14 вищих навчальних закладів І-ІІ та ІІІ-ІV рівнів акредитації.

До організаторської роботи активно долучився студентський парламент Вінниччини. «Дебати — невідривна від життя інтелектуальна гра, яка вчить бачити проблеми, з’ясовувати їх причини та шукати шляхи вирішення. Участь молоді у таких турнірах сприяє розвитку риторики, інтелектуального мислення, вміння вести дискусію, вчить шукати аргументи, переконувати та доводити свою думку. Дебати — не лише гра, це акумулювання молодіжної громадської думки», — зауважила заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталя Заболотна. Наразі студентів вищих навчальних закладів чекають відбірні тури, переможці яких представлятимуть свої заклади на обласному турнірі.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua