"Суарес плакав від щастя, англійці — з горя"

Валерій РЕКУНОВ
21 червня 2014

Матчем відчаю назвали бразильські телевізійники гру Англії та Уругваю. Справді, невдахи першого туру в поєдинку між собою мали визначити третього зайвого. Додаткову інтригу зустрічі в Сан-Пауло додавала індивідуальна дуель зіркових гравців обох команд — Вейна Руні та Луїса Суареса.

Форвард «Манчестер Юнайтед» — п’ятий бомбардир в історії «Трьох левів», на рахунку якого 39 забитих м’ячів. Однак на двох попередніх чемпіонатах світу він не відзначався жодного разу. Лідер атак «Ліверпуля» провів блискучий сезон: виграв змагання снайперів і був визнаний футболістом року англійської Прем’єр-ліги.

Дубль Луїса Суареса перетворив англійців на аутсайдера групи D. Фото з сайту livesport.com

Матч виправдав сподівання вболівальників. Як і передбачалося, його долю вирішили найяскравіші виконавці. 28-річний Вейн Руні нарешті відкрив рахунок голам у фінальних турнірах мундіалю. Але для перемоги цього виявилося замало. Південноамериканець відповів дублем, забивши у ворота Джо Харта м’ячі, один кращий за інший. Причому вирішальний постріл був зроблений за п’ять хвилин до фінального свистка.

Таким чином родоначальники футболу встановили особистий антирекорд: ще жодного разу в історії вони не програвали два стартових матчі на Кубку світу. Якщо 24 червня Італія та Уругвай зіграють між собою внічию, англійці змушені будуть пакувати валізи.

ТАБЛО «УК»

Чемпіонат світу-2014

Група С

Японія — Греція — 0:0

Колумбія — Кот-д’Івуар — 2:1

Голи: Родрігес (64), Кінтеро (70) — Жервіньо (73)

Колумбія — 6 очок, Кот-д’Івуар — 3, Японія, Греція — по 1.

Група D

Уругвай — Англія — 2:1

Голи: Суарес (38, 85) — Руні (75).

Італія, Уругвай, Коста-Рика — по 3 очки, Англія — 0.

Сьогодні зустрічаються: Гондурас — Еквадор, Німеччина — Гана, Нігерія — Боснія і Герцоговина. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua