"Сучасні амазонки приборкали п’єдестал"

Ганна РОМАШКО
28 серпня 2013

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

Сучасне п’ятиборство — олімпійський вид спорту, який включає в себе змагання зі стрільби, фехтування, кінного спорту, плавання та кросу — дисциплін, неодмінних для офіцера кінця XIX — початку XX століття. Його вигадав свого часу ідеолог сучасних Олімпійських ігор барон П’єр де Кубертен, і до програми головних стартів чотириріччя чоловічі змагання входять з 1912 року. Однак змагання серед жінок включені до програми Олімпіад лише в 2000-му. Неабияк сприяв цьому, зокрема, високий рівень світових першостей, на яких зазвичай збираються найсильніші амазонки сучасності. Тішить, що останніми роками серед лідерів міцно прописалися українки.

Зіркове тріо: спортсменки і просто красуні. Фото з сайту НОК України

Свіже підтвердження надійшло з Гонконгу. Днями на  чемпіонаті світу із сучасного п’ятиборства, що триває в Каосюні, скарбничка збірної України поповнилася золотою нагородою. В командній естафеті бронзовий призер пекінської Олімпіади Вікторія Терещук та її колеги Ірина Хохлова і  Ганна Буряк показали в фехтуванні третій результат, плаванні — другий, конкурі — перший, а в останньому виді — комбінованому, або «комбайні» — третій. У сумі все це принесло українкам впевнену перемогу — 5532 очки.

«Золото» дівчата додали до двох «бронз», здобутих напередодні: Ганна Буряк, Анастасія Спас та Вікторія Терещук були третіми в командному заліку — 15020 пунктів, а Ірина Хохлова з Павлом Тимощенком — у міксті — 5816. Прем’єр-міністр Микола Азаров привітав жіночу збірну України з перемогою на чемпіонаті світу з сучасного п’ятиборства. Він зазначив, що здобутками українських атлеток можна гордитися. Прем’єр-міністр побажав спортсменам та їхнім тренерам міцного здоров’я, спортивної удачі, успіхів у житті, нових блискучих перемог на світових аренах. Зі здобутими нагородами привітав спортсменів і президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua