"Сучасні протези з гарантією НАТО"

14 листопада 2014

Міністр закордонних справ Павло Клімкін і радник Президента з гуманітарних питань Ольга Богомолець забезпечать лікування за кордоном дванадцятьом хворим, які за медичними показниками не можуть отримати протезування в Україні. Таке доручення високопосадовці отримали від Президента Петра Порошенка під час наради, присвяченій проблемам протезування осіб, які отримали важкі поранення в зоні Антитерористичної операції.

На зібранні йшлося також про те, що протезування може бути профінансовано коштом трастових фондів. Про це керівництво нашої держави домовилося під час саміту НАТО у Ньюпорті.

Окрім цього, глава держави доручив міністру закордонних справ звернутися у структури НАТО у межах домовленостей щодо обладнання в Україні нейрореабілітаційного центру.

По завершенні заходу Ольга Богомолець повідомила, що нині четверо з 12 військових, для яких слід організувати протезування за кордоном, вже готові пройти цей вид реабілітації. Решта — на підготовчому етапі.

Як повідомляє прес-служба Президента, загальна кількість тих, хто потребує протезування, становить 75 осіб, із них 55 — військовослужбовці, 20 — цивільні. «Гроші на протезування постраждалих у зоні АТО вже виділено з держбюджету, але йдеться про тих, кого не можуть протезувати в Україні, тому організовуватимемо їхнє протезування через структури НАТО. Ми отримали висновок від лікарів, що цим 12 особам потрібні дуже складні й сучасні технології протезування. Йдеться про ситуації, коли люди втратили обидві верхні й нижні кінцівки, тазові кістки», — пояснила радник глави держави.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua