"Суми зустріли героїв-прикордонників"

Олександр ВЕРТІЛЬ
18 вересня 2014

Як стверджують сумчани-старожили, такої зустрічі обласний центр не знав багато десятиріч. Хіба що в переможному 1945-му так вітали бійців, які поверталися з фронтів Великої Вітчизняної.

Близько тисячі городян прийшли на площу Незалежності, аби вшанувати 70  героїв — прикордонників Сумського прикордонного загону. 40 діб вони стояли на сторожі державного кордону в Луганській області, виявивши при цьому мужність, героїзм і вірність військовій присязі.

Як добре біля тата! Фото Володимира КОВАЛЕНКА

Ці серпневі й вересневі дні стали справжнім випробуванням також для земляків, близьких та рідних — місто та область надавали і продовжують надавати фронту величезну матеріально-технічну допомогу, наближаючи переможний час.

На щастя, всі повернулися додому живими, хоча й не обійшлося без поранень і контузій — окремі стояли у строю, обпершись на милиці.

Вітаючи бійців, начальник Сумського прикордонного загону Павло Лисак наголосив, що сумські правоохоронці з честю впоралися з поставленими завданнями. Після 10-денного відпочинку всі вони повернуться до своєї служби на сумській ділянці українсько-російського кордону, а на їхній бойовий пост заступлять товариші по загону.

Голова Сумської обласної ради Микола Клочко та Сумський міський голова Олександр Лисенко від імені громади щиро подякували бійцям за внесок у перемогу і запевнили, що область і місто завжди пам’ятатимуть про подвиг прикордонників, уважаючи його взірцем самовідданості та любові до рідного краю.

За виявлені мужність і героїзм грамоти і подяки  голови Сумської ОДА удостоєні відповідно перший  заступник начальника відділу прикордонної служби «Шалигине» імені П. Калнишевського Віктор Хроленко та контролер — начальник групи Сумського прикордонного загону Владислав Марченко, а рядовий Ярослав Деменко відзначений грамотою Сумської обласної ради.

Важко сказати, хто найбільше радів цій зустрічі — бійці чи ті, хто їх зустрічали. Але крізь мідь оркестрових маршів найвиразніше чулися дитячі голоси — дзвінке  «Тато приїхав!» стало найціннішим подарунком для всіх присутніх. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua