"Сумо дебютувало в Сумах"

Олександр ВЕРТІЛЬ
7 листопада 2014

Цими днями в Сумах пройшли змагання на Кубок  України з сумо серед дорослих, в яких узяли участь понад 150 учасників з десяти областей. Такий цікавий вид змагань уперше «завітав» до слобожанського обласного центру.

Як розповів президент Сумської обласної федерації сумо Віталій Дегтяр, господарів представляли близько 20 атлетів, які загалом вибороли 12 медалей різного гатунку. Результат доволі пристойний, якщо врахувати, що Сумську федерацію сумо створено лише минулого року, а на килим виходили відомі суматорі — переможці чемпіонатів світу та Європи, Всесвітніх ігор тощо.

Але, на переконання організаторів і учасників, важливий інший ефект — від самого спортивного видовища, яким є сумо. Бо з’ясувалося, що далеко не обов’язково мати велику вагу, аби бути непереможним борцем.

Як, наприклад, тендітна, але титулована Аліна Бойкова — дворазова чемпіонка Всесвітніх ігор, світу та Європи, кавалер двох орденів Княгині Ольги. Вона хоч і виступала як суддя, та продемонструвала свої виняткові спортивні здібності.

А завершальним акордом дійства стало свято великого спорту в селі Жовтневе Білопільського району, де відбулися показові змагання майже 80 юних атлетів віком до 15 років. Про це потурбувалася місцева агрофірма «Вікторія» на чолі з Сергієм Бондаренком, який підтримує такі заходи і починання.

Учасники свята отримали не тільки задоволення від поєдинків, а й призи та нагороди, зокрема від Сумського обласного осередку Національного олімпійського комітету, на чолі якого — уславлена в минулому біатлоністка срібна олімпійська призерка Олена Петрова. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua