"Сумщина готує управлінські кадри"

Олександр ВЕРТІЛЬ
22 жовтня 2014

З-поміж проектів, які нині успішно втілюють на території Сумської області, цей з розряду особливо затребуваних. Ідеться про «GIZ» — грунтовну програму Федерального міністерства економіки і технологій з підготовки управлінських кадрів Німеччина — Україна. Її  завдання — адаптація нової генерації управлінців до ринкових засад економіки.

За словами заступника голови Сумської ОДА Андрія Крамченкова, в умовах переходу на європейські рейки розвитку без такого навчання не обійтися. І потрібно не просто навчатися, а й активно освоювати сучасні засади бізнесу, менеджменту, запроваджувати новітні технології, одне слово, відповідати теперішньому часові.

Протягом останніх двох років за результатами відбору робочої групи на базі Дніпропетровського національного університету імені О. Гончара та Київського національного торговельно-економічного університету пройшли перепідготовку 40 представників Сумщини, а цими днями навчаються ще 8. За цей час у Німеччині стажувалися 34 учасники. Для всіх них це неоціненна наука, що неодмінно знадобиться в бізнесовому повсякденні.

Цей проект уже забезпечує практичні результати. Протягом 2012-2013 років на підприємствах — учасниках «GIZ» створено 72 нових робочих місця, а обсяги бюджетних надходжень від цих суб’єктів господарювання перевищили 7,4 мільйона гривень.

Керівник бюро програми «GIZ» Світлана Степащенко високо оцінила зусилля місцевої влади стосовно участі Сумського регіону в реалізації проекту. Завдяки навчанню змінюється сам спосіб бізнесового мислення, що стає запорукою майбутніх успіхів окремих представників бізнесу і відповідних місцевих територій. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua