"Світ об’єднується у боротьбі за свободу"

24 грудня 2014

Під час традиційного передноворічного дипломатичного прийому, влаштованого для керівників дипломатичних місій та представників іноземних держав, Президент нашої країни Петро Порошенко наголосив на тому, що 2014 рік змінив і українців, і європейців. Адже рік, що минає, став роком викликів для усього світу з відстоювання гідності та свободи.

Президент закликав послів підтримати Україну. «Я звертаюсь до всього світу: прошу приєднатись до нас у нашій боротьбі. Приєднайтеся до України в її справі — справі миру, реформ та утвердження людської гідності та свободи», — цитує слова глави держави його прес-служба.

Петро Порошенко ще раз нагадав іноземним дипломатам про те, як завзято український народ бореться за свою свободу, гідність і можливість іти обраним шляхом. За це ми  заплатили дуже високу ціну, яка вимірюється життями тисяч співвітчизників.

Говорячи про анексію Криму, він заявив: «Ми ніколи не змиримось з таким розвитком подій. Боротьба за повернення Криму триватиме доти, доки не буде відновлено справедливість та історичну правду».

І в цій боротьбі українці високо цінують підтримку інших країн, зокрема Сполучених Штатів Америки. Передусім ідеться про прийняття Акта на підтримку свободи України, а також про активну позицію Канади, Японії, Австралії та низки європейських країн. «Боротьба України за свою незалежність, територіальну цілісність, суверенітет стала моментом істини в наших відносинах з державами світу», — наголосив Президент і висловив переконання, що європейська та євроатлантична інтеграція — безальтернативний шлях для України. Свідчення цьому — підписання Угоди про асоціацію з ЄС, відмова від позаблокового статусу України.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua