КРИЗА. Світова економіка може повторити досвід 1930-х років, якщо Європа не впорається з борговою кризою, заявила голова МВФ Крістін Лагард, передає ТСН.

«Нам слід розуміти, що даний момент є визначальним. Мова йде не про порятунок якоїсь однієї країни або регіону, а про порятунок всього світу від порочного кола економічного спаду, про необхідність уникнути повторення досвіду 1930-х років, коли бездіяльність, ізольованість і жорсткі ідеологічні позиції привели до колапсу світового попиту», – сказала вона.

Лагард також закликала європейських лідерів вжити заходів з підтримки економічного зростання, поглиблення інтеграції в єврозоні та створення додаткових бар’єрів на шляху розповсюдження кризи.

Для забезпечення економічного зростання в Європі глава МВФ вважає за необхідне подальше пом’якшення грошово-кредитної політики в єврозоні, яке також допоможе уникнути надмірного уповільнення інфляції в наступному році.

Довідка. Велика депресія — загальносвітова потужна економічна криза, яка настала восени 1929 року та тривала до кінця 1930-х років. Найбільше рецесія вдарила по країнах Західної Європи та США.