"Своя городина виходить на ринок"

5 червня 2013

ЯРМАРКИ. В Україні продовжують влаштовувати продовольчі ярмарки. У травні їх кількість значно зросла завдяки масовому виходу на ринок вітчизняних овочів і фруктів. Так, протягом минулого місяця українці відвідали майже 7 тисяч продовольчих ярмарків, на яких придбали 69 тисяч тонн сільгосппродукції. Найбільше їх відбулося в Київській, Дніпропетровській і Сумській областях. А за обсягами реалізованої продукції першість тримають Одеська, Тернопільська та Луганська області. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Він додав, що  саме такі заходи, як продовольчі ярмарки, дають можливість дрібним сільгоспвиробникам, фермерам, членам кооперативів швидко реалізувати свою плодово-овочеву та іншу сільгосппродукцію. А споживачі мають змогу купити її без необгрунтованих націнок, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Продовольчі ярмарки підтвердили вигідність для  сільгоспвиробника і споживача. Від початку року їх відбулося понад 26 тисяч. Там реалізовано 251 тисячу тонн сільгосппродукції на суму майже 2,5 мільйона гривень. Це справді істотні обсяги. І ми їх нарощуватимемо, оскільки розпочався овочевий і фруктовий сезон», — наголосив  Микола Присяжнюк.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua