Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, який цими днями відвідав Черкащину, був неабияк вражений рівнем виробництва та прогресу в галузі наукових досліджень, які забезпечують українські виробники групи компаній UKRAVIT. Один з лідерів ринку засобів захисту рослин та міндобрив на базі Інституту здоров’я рослин проводить унікальні дослідження ґрунтів, води, агропродукції, посадкового матеріалу та інших складових, які допомагають вирощувати високі врожаї. Ці дослідження набагато дешевші, ніж за кордоном.

— Ми вивчаємо можливості підтримки українських виробників засобів захисту рослин та мінеральних добрив, — зазначив Віктор Шеремета. — Як людина, яка працювала на землі, я мав змогу пересвідчитися в ефективності засобів українських виробників, зокрема UKRAVIT, і констатую: вони справді кращі! Проте в Україні активно просувають препарати іноземного, навіть російського виробництва. Ми повинні вплинути на цю ситуацію, підтримувати і пропагувати вітчизняних виробників. Знаю, що в Україні є виробники високого рівня. Держава докладе зусиль, щоб українські аграрії активно використовували вітчизняну продукцію для сільського господарства.

У Черкасах вдалося створити науково-дослідницьку базу, рівних якій немає в Україні, зауважив директор ТОВ «Фабрика агрохімікатів» (входить до складу корпорації UKRAVIT) Володимир Ільченко. Попит на дослідження, із замовленнями про які звертаються сюди агровиробники з різних куточків України, великий. Тут планують розвивати і впроваджувати нові види досліджень, адже мають для цього і сучасну техніку, й найкращих фахівців.

Черкаські виробники поспілкувалися з Віктором Шереметою і щодо проблеми екологічності українських хімічних виробництв. Як повідомив Володимир Ільченко, найближчим часом ТОВ «Фабрика агрохімікатів» планує впровадити переробку пластикової тари, яка була в користуванні агровиробників. Так вони подбають про екологічність випущеної продукції.