"Свято не зіпсувати —заздалегідь квиток придбати "

Вадим ВИГОВСЬКИЙ
2 квiтня 2013

АКЦЕНТ. Українська залізнична швидкісна компанія інформує пасажирів, що починаючи з 19 березня в усіх залізничних касах та на сайті http://booking.uz.gov.ua/ відкрито попередній продаж проїзних документів на електропоїзди категорії Інтерсіті+ та Інтерсіті, що вирушать у рейси на травневі свята (1 та 2 травня) та у передсвяткові дати. 

Залізничники рекомендують пасажирам заздалегідь потурбуватись про квитки, аби без проблем і в потрібний час дістатися до місця призначення. У подальшому кожного наступного дня відкриватиметься дата продажу з максимальною сумою знижки (за 45 діб до дати поїздки).

У прес-службі відомства нагадують, що з 1 березня 2013 року введена в дію гнучка система регулювання тарифів на квитки першого класу поїздів Інтерсіті+. Суть її в тому, що чим раніше придбаний квиток, тим він дешевший.

Отже за 45 діб зменшення вартості плацкарти буде на 15%, а 44 — 30 — на 10%, за 29 —10 діб —  без змін. А ось уже за 9 — 5 діб  на пасажирів чекає підвищення вартості плацкарти на 5%, за 4 —3 —  на 10%, за 2 — 1 добу —  на 15%.

Слід також пам’ятати, що з 5 лютого пасажири, які оформили проїзні документи через мережу Інтернет на поїзди категорії Інтерсіті+, можуть не звертатися до залізничної каси за роздруківкою квитка на бланку проїзного документа (як це було раніше), а з роздрукованим посадочним документом вирушати безпосередньо до поїзда. При посадці пасажира в поїзд стюард за допомогою мобільного термінала контролю перевірить їхню легітимність. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua