"Так готують розвідників…"

Валерій МЕЛЬНИК
7 березня 2015

На Волині відбулися екстремальні туристичні змагання «Стежками Героїв «Доброволець-2015». У них  взяли участь 16 команд як професійних туристів, так і початківців з Києва, Чернігова, Білої Церкви, Острога, Львова, Івано-Франківська, Долини, Рівного, Луцька, Ковеля, Володимира-Волинського, Костополя. Організатор — ВМГО «Національний Альянс» — цей захід, що проводиться вже вп’яте, присвятив пам’яті загиблих Героїв 35 сотні самооборони «Волинська Січ».

48 «добровольців» отримали право обрати маршрут різної категорії складності. Три команди зголосилися на 80-кілометрову дистанцію, а 13 команд — на 50-кілометровий маршрут. Учасники мали 24 години, щоб відмітитися на усіх контрольних пунктах та успішно прийти на фініш. До слова, контрольні пункти поділялися на історичні (пам’ятні знаки та могили борців за волю України часів Першої та Другої світових воєн) та технічні (дерева, ДОТи, інформаційні щити тощо). Відповідно, ці контрольні пункти й оцінювалися за різною шкалою балів.

Складний болотистий маршрут, орієнтування у дикій пущі та спортивний азарт примусили учасників рухатися фактично без відпочинку та вночі. Першою за 9 годин 32 хвилини дісталася фінішу команда «100хід» з Луцька, яка боролася у другій категорії складності. За 9 годин 57 хвилин взяла усі контрольні пункти і посіла друге місце  в другій категорії команда «Олені» зі Львова. А замкнула трійку призерів команда «Єті» (Остріг-Київ) — 10 годин 2 хвилини.

На 80-кілометровій дистанції третє місце посіла команда з Луцька «Тиранозаврики», взявши лише 9 КП за 14 годин 32 хвилини. Друге — у команди «Сильний Чернігів», яка за 22 години 42 хвилини побувала на 12 КП. А найсильнішою виявилася «Cannondale» з Луцька, яка за 17 годин 32 хвилини впоралася з усіма 23 КП.

Аби відбулося це важливе для гартування волі і сили молоді дійство, до організаторів активно долучилися Рівненське обласне Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять», Управління молоді та спорту Рівненської ОДА та спонсори.

Змагання, що органічно поєднують військово-патріотичне виховання і фізичний гарт учасників, нині, коли наша країна веде неоголошену війну з агресором, мали б стати, на наше переконання, одним із обов’язкових елементів виховання у всіх українських школах та студентських колективах. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua