"Тактичні зміни звузять бойову зону"

16 липня 2014

Президент Петро Порошенко розпочав нараду з керівниками силових відомств країни, заявивши: «За останні три дні проти Збройних сил України було застосовано нову російську систему залпового вогню. Також підтверджуються дані про те, що участь у бойових діях проти українських сил ведуть кадрові російські офіцери».

Під час заходу глава держави наголосив, що планується проведення засідання Ради національної безпеки і оборони України. А потім вів мову про необхідність внесення деяких змін у тактику. Це б дало змогу звузити зону проведення Антитерористичної операції, посилити охорону кордонів та зробити все для того, щоб забезпечити захист мирного населення.

Також Петро Порошенко дав завдання генеральному директору державного концерну «Укроборонпром» Роману Романову. Воно стосувалося необхідності підвищити ефективність бойових дій вже за тиждень та поліпшення стану справ із забезпеченням зброєю військових у зоні АТО.

Глава держави звернув увагу начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних сил Віктора Муженка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на те, що населені пункти, яких визволяють від бойовиків, мають негайно отримувати цивільну владу, яка здатна піклуватися про населення, відновлювати інфраструктуру, налагоджувати мирне життя, забезпечувати соціальні виплати. «Головне, чого нині потребують люди, — це безпека», — підкреслив Президент, додавши, що місцеве населення у визволених містах допомагає українським військовим.

Він окремо наголосив на відповідальності військових за відновлення мирного життя у звільнених містах. «Якщо взяли владу, важливо не лише підняти прапор, а й захистити прапор, державу, людей», — передає слова глави держави його прес-служба. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua