10-річний львів’янин Тарас Кротько, який дуже хотів мати планшет і якому родичі подарували на день народження 1300 гривень на цей гаджет, вирішив відмовитися від своєї мрії на користь бронежилета для бійця АТО. Журналісти радіостанції «Львівська хвиля», яка організувала збирання коштів для допомоги бійцям і до якої прийшов Тарас зі своєю скарбничкою, розповіли, чим хлопчик мотивував своє рішення. Він сказав, що без планшета може обійтися, а солдат без бронежилета загине. Якщо солдати гинутимуть, то не буде України, яку він дуже любить.

Ця новина кілька днів тому сколихнула Інтернет. Користувачів соцмереж вразив вчинок Тараса і вони жваво його обговорювали. «Україну з такою молоддю не перемогти нікому, в нас є майбутнє!» «Молодець, справжній патріот! Спасибі батькам за сина» — таких коментарів було багато. А крім того, чимало людей, захоплених вчинком Тараса, захотіли здійснити мрію хлопчика — подарувати йому планшет. Загалом вже понад 20 осіб висловили бажання подарувати Тарасові планшет.

Відгукнувся на вчинок Тараса і Президент України Петро Порошенко: «Особисто хочу звернутися і до десятирічного львів’янина Тараса Кротька. Дитина мріяла купити собі планшет. Хто з нас не пригадує сили своїх дитячих бажань? Але зібрані гроші хлопець здав у фонд допомоги армії. Так і приніс їх зі скарбничкою. Сказав, що він без планшета може обійтися, а солдат без бронежилета — ні. Тарасику, ти справжній патріот!» — сказав він під час виступу на церемонії урочистого підняття Державного прапора України 23 серпня. 

Інна МИКОЛАЄНКО
для «Урядового кур’єра»