"Тарифи ЖКГ обіцяють зробити стабільними"

19 липня 2013

ЦІНОУТВОРЕННЯ. «Тарифи на комунальні послуги мають бути стабільними. Місцеві ради, які допустили підвищення тарифів мають ще раз перевірити їх обґрунтованість та привести у відповідність з економічно доцільними. Це питання перебуває на особливому контролі Уряду», – сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул на всеукраїнській селекторній нараді з питань підготовки до нового опалювального сезону.

Він зазначив, що завдяки втручанню Уряду в січні цього року, наприклад, Запорізькій міськвиконком скасував своє рішення про підвищення тарифів майже на 10% на водопостачання та водовідведення.

«В цьому році були спроби підвищення тарифів ЖКГ майже в усіх регіонах України, окрім Дніпропетровської області, міста Києва та Севастополя. Уряд буде відслідковувати кожний такий випадок і відповідно реагувати», – сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем’єр-міністр поставив завдання Мінрегіону та облдержадміністраціям  активізувати роботу з перевірки та аналізу економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги в регіонах.

В нараді також взяли участь Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, перший заступник Голови правління НАК Нафтогаз України Валентин Франчук, заступник генерального директора Укрпошти Геннадій Вовк та керівники регіональних органів влади.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua