"Театротерапія"

23 сiчня 2015

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

Національні театри та мистецькі колективи підтримали ініціативу віце-прем’єр-міністра — міністра культури В’ячеслава Кириленка та керівництва Національного академічного театру опери та балету імені Тараса Шевченка і в період новорічно-різдвяних свят запросили військових, які повернулися із зони АТО, безкоштовно відвідати  найкращі вистави.

Загалом з 19 грудня 2014 року по 19 січня 2015-го національні театри та мистецькі колективи відвідали майже 17 тисяч бійців з СБУ, Головного управління оперативного забезпечення ЗСУ, Прикордонної служби України, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони, добровольчих батальйонів «Азов», «Донбас», «Київська Русь», 12 та 95 батальйону; бійці, які перебувають на лікуванні у Головному військовому клінічному госпіталі та Ірпінському військовому госпіталі. Безкоштовними запрошеннями скористалися  діти з родин вимушених переселенців.

Протягом грудня 2014 року — січня 2015-го  до ініціативи долучилися театри і мистецькі колективи всієї України. Найбільша кількість бійців відвідала культурні заклади Полтавщини, Хмельниччини та Миколаївщини, повідомила прес-служба Міністерства культури України.

Захисники Батьківщини долучалися до прекрасного, сміялися і плакали. За себе та за тих хлопців, які вже не зможуть побувати в театрі…



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua