"Термінал D працюватиме на внутрішні рейси"

8 жовтня 2013

Пасажиропотік через аеропорти України за дев’ять місяців 2013 року зріс на 5% (порівняно з аналогічним періодом торік) і становить понад 11,6 мільйона пасажирів. На цьому акцентував увагу віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул у ході відкриття нового термінала D в аеропорту «Київ».

«Подальший розвиток галузі має бути забезпечений завдяки залученню приватних інвестицій на основі державно-приватного партнерства, підвищення ефективності управління галуззю, залучення лоу-костів, створення комфортних умов для пасажирів, підвищення безпеки польотів, — сказав він. — За останні чотири роки в розвиток міжнародного аеропорту вкладено 470 мільйонів гривень приватних інвестицій. За рахунок цього зведено новий термінал А та щойно відкритий термінал D. До його відкриття термінал А обслуговував і внутрішні, і міжнародні рейси. Тепер внутрішні рейси обслуговуватиме термінал D».

Як передає слова віце-прем’єра його прес-служба, цієї осені в Жулянах відкриють і термінальний комплекс С, який обслуговуватиме бізнес-авіацію. Завдяки ефективному державно-приватному партнерству і будівництву нових терміналів тут уже створено п’ять тисяч нових робочих місць.

Наразі в терміналі D площею 3,2 тисячі квадратних метрів розміщено 12 стійок реєстрації, острів видачі багажу, п’ять виходів на посадку, бізнес-зал, каси. Передбачено всі зручності для людей із особливими потребами.

«За принципом державно-приватного партнерства до Євробаскету-2015 зведуть нові аеропорти в Одесі та Дніпропетровську. Створення сучасних терміналів — важлива складова залучення на український ринок нових лоу-костів. Цього року вже залучено іспанську компанію «Vueling Airlines» та італійську — «Meridiana Fly». Загалом в Україні працюють дев’ять іноземних лоу-костів авіаперевізників, які літають за 19 маршрутами у восьми країнах світу. Важливим кроком до розвитку авіаперевезень стало отримання цього року першої категорії безпеки Федеральної авіаційної адміністрації США», — резюмував урядовець. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua