"Тернополяни поглиблюють податкові знання "

Микола ШОТ
24 квiтня 2015

Реагувати на зміни в податковій сфері потрібно грамотно й оперативно. Тож працівники регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації спільно з фахівцями головного управління Державної фіскальної служби області зорганізували тренінг-навчання для голів сільських і селищних рад. Адже нині органам місцевого самоврядування відводять значну роль у наповненні бюджету, а отже, і у фінансовому забезпеченні своїх населених пунктів.

Як повідомили у відділі комунікацій головного управління ДФС у Тернопільській області, на тренінгу-навчанні серед іншого йшлося й про застосування податкової соціальної пільги, необхідність використання реєстраторів розрахункових операцій певними групами платників єдиного податку, а також про особливості нарахування й справляння цього року податку на нерухомість, відмінну від земельної ділянки. 

А ще на Тернопільщині традиційно відзначили сумлінних платників податків. Загалом на обліку в податкових органах області перебуває понад 63 тисячі платників податків. Суб’єкти господарювання краю протягом перших двох місяців цього року змогли наростити обсяги промислового виробництва на 5,4 відсотка, сільськогосподарського — на 5,7, експорту товарів — на 14,5. Понад 170 мільйонів гривень додала бюджету у цьогорічному першому кварталі співпраця суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та митних органів. І митники впевнені, що ця позитивна тенденція збережеться й надалі.

На церемонії нагородження переможців обласного туру Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків» (захід зорганізували вже вчетверте), відзнаки удостоїлися зокрема аграрії, підприємства харчової промисловості, галузі рекреації і відпочинку, будівельної й сфери торгівлі. 

Очільник області Степан Барна нагадав, що влада краю за партнерство з підприємцями та з кожним, хто потребує допомоги, готова працювати індивідуально. І додав, що при облдержадміністрації створять контролюючий орган, який вживатиме заходів для зменшення тиску на суб’єктів господарювання.

Щодо податкового контролю в зоні проведення АТО, то шість працівників податкової міліції ДФС області з власної волі вирішили служити на сході нашої країни. Податківці-добровольці виконують службові обов’язки на блокпостах, через які проходять основні магістралі. Передусім тернополяни контролюють переміщення вантажів, зокрема товарів народного споживання, вугілля, а також підакцизної групи. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua