"Терор буде зупинено"

16 квiтня 2014

Учора вранці на півночі Донецької області розпочалася антитерористична операція. Про це повідомив в. о. Президента, Голова Верховної Ради Олександр Турчинов, відкриваючи пленарне засідання парламенту у вівторок.

Плани Російської Федерації, зазначив він, «були і залишаються брутальними» — «вони працюють над тим, щоб палав весь південь і схід України. Те, що сьогодні більшість цих регіонів залишаються стабільними, демонструють приклад на підтримку нашої держави і державності, — зокрема заслуга і влади, і багатьох депутатів, які перебувають у проблемних регіонах», — наголосив керівник парламенту.

Підрозділи українських вояків уже перебувають на сході країни. Фото з сайту ipress.ua

Він зазначив, що Донбасу, безумовно, «загрожує сьогодні колосальна небезпека. Але крім російського спецназу і терористів, там є сотні тисяч обдурених російською пропагандою громадян України, а поруч з ними — сотні тисяч ні у чому не винних українців, і саме тому проводити будь-які антитерористичні заходи треба виважено і відповідально, і мета цих заходів — захист людей».

Щодо антитерористичної операції, то її проводитимуть поетапно, відповідально і виважено. Мета означених дій — захист громадян України, зупинка терору, злочинності, спроб розірвати на шматки нашу країну, повідомляє прес-служба Президента.

При цьому Голова Верховної Ради звернувся до всіх, хто хоче проявити героїзм і захищати Україну, із закликом поповнювати лави правоохоронних органів, Національної гвардії, Збройних сил. «А бити вікна у Верховній Раді — не героїзм, а злочин проти власної держави», — вважає він.

Можна, звичайно, змінити керівництво Верховної Ради і Кабінету Міністрів, але від цього економічна ситуація не поліпшиться. «Потрібна консолідація всієї країни, припинення істерики, потрібні єдність, впевненість і координація дій. Переконаний: спокійно, впевнено ми разом наведемо лад у нашій країні й переможемо», — зазначив керівник парламенту. А кандидатів у президенти він закликав дотримуватися виборчого законодавства і «не розповсюджувати провокативні й сепаратистські виступи, не збурювати суспільство і працювати виключно в межах закону і Конституції». Тому що незалежно від симпатій та антипатій країна повинна провести чесні, прозорі вибори, які визнає не тільки український народ, а й світове співтовариство. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua