"Терористів і агресорів — до Гаазького трибуналу"

5 лютого 2015

Учора Верховна Рада  не тільки позбавила Януковича звання Президента України, а й схвалила Заяву «Про визнання Україною юрисдикції Міжнародного кримінального суду щодо злочинів проти людяності та воєнних злочинів вищими посадовими особами Російської Федерації та керівниками терористичних організацій ДНР і ЛНР, які призвели до особливо тяжких наслідків та масового вбивства українських громадян». 

У заяві йдеться про те, що з 2014 року проти України триває агресія РФ та підтримуваних нею бойовиків, під час якої анексовано Крим, окуповано частину Донецької та Луганської областей. Внаслідок збройного нападу загинули тисячі мирних громадян, зруйновано інфраструктуру Донбасу, сотні тисяч жителів регіону стали вимушеними переселенцями.

На переконання більшості парламентаріїв, такий злочин проти людяності заслуговує не лише на осуд, а й на суворе покарання. 270  голосами  вони підтримали заяву і постанову, якою зобов’язали уряд і Генпрокуратуру зібрати належну доказову базу для звернення до Міжнародного кримінального суду. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua