"Терористу завадили стати диверсантом"

Олена ОСОБОВА
19 вересня 2014

31-річний мешканець Сєверодонецька, який раніше служив за контрактом у внутрішніх військах України, вступив до лав спеціального підрозділу незаконного військового формування «Армія Південного Сходу» терористичної організації «Луганська Народна Республіка» та отримав вогнепальну зброю. Зважаючи на його армійський досвід, чоловіка було зараховано до розвідувальної роти. Протягом певного часу він проходив спеціальну підготовку для подальшої участі в розвідувально-диверсійних операціях на території України.

Однак наступ українських військ та визволення Сєверодонецька завадили цим планам. Учасника угруповання затримали співробітники СБУ.

Як повідомляє прес-служба відомства, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього військовослужбовця за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації). До речі, ця стаття звільняє від кримінальної відповідальності тих учасників терористичних груп чи організацій, які добровільно повідомили правоохоронцям про відповідну терористичну діяльність та сприяли її припиненню.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua