"ТЕС від Піднебесної"

Роман КИРЕЙ
5 червня 2015

У Катеринопільському районі на Черкащині планують збудувати нову теплоелектростанцію потужністю 30 МВт. Про це свідчить меморандум, підписаний днями облдержадміністрацією,  ТОВ «Енергетична інвестиційна компанія» та китайською компанією «Runh Power Corp».

Нині область споживає більше електроенергії, ніж виробляє. Водночас регіон має всі можливості, аби змінити ситуацію. ТЕС збудують на Мокрокалигірському родовищі бурого вугілля. Там з минулого року його видобуває «Енергетична інвестиційна компанія».

«Майбутня ТЕС не лише забезпечуватиме Черкащину електроенергією. Це ще й близько 500 нових робочих місць, податки до місцевого бюджету», — зауважив генеральний директор ТОВ «Енергетична інвестиційна компанія» Василь Терещенко. 

Про будівництво ТЕС подбає згадана китайська компанія. А завершити його обіцяє за півтора року. Компанія працює на ринку майже два десятиліття. Має філії по всьому світу.

«Ми розробили сотні проектів електростанцій різних типів. Консультуємо їх, реалізуємо, наглядаємо за будівництвом тощо», —  розповів виконавчий віце-президент компанії Хуо Хонгсін. За його словами, зведення цієї ТЕС китайські фахівці планують робити, як кажуть, від початку до кінця. Представники компанії вже побували на місці й зауважили, що воно є дуже вдалим. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua