"Тетяна Чорновол: «Корисніше для країни бути рядовим, ніж урядовим уповноваженим при відсутності політичної волі»"

18 серпня 2014

Урядовий уповноважений із питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол вирішила подати у відставку.

Про це вона повідомила у своєму блозі на «Українській правді».

«Завтра напишу заяву. Хтось буде кепкувати – уряд і так доживає останні місяці перед виборами. Я згодна: звільнятися треба було раніше. Проте так хотілося доробити розпочаті справи. Так хотілося зробити конкретні корисні речі для України. А тепер прийшло чітке усвідомлення – моє там перебування було ДАРЕМНЕ», – написала Чорновол.

Вона зазначила, що українська влада не має наміру розпочинати боротьбу з корупцією.

«Бо немає в Україні політичної волі на безкомпромісну, широкомасштабну війну з корупцією. Навіть, якщо це стосується гвардії Януковича. Не люструвати їх треба, а саджати, їхні активи повертати державі. І не лише тих, хто офіційно був при владі, а насамперед тодішніх «смотрящих», які навіть під закон про люстрацію, що у ВР, не підпадають. Але Генпрокуратура давно нікого не заарештовує, а навпаки – загальмовує справи», – наголосила уповноважений Кабміну з питань антикорупційної політики.

Вона висловила впевненість, що для країни корисніше бути рядовим, аніж урядовим уповноваженим.

«Певно, я себе буду картати ціле життя, чому не поставила таку очевидну крапку раніше. Я могла б останні місяці бути поряд із чоловіком, бути собою, бути у справах. Корисніше для країни бути рядовим, ніж урядовим уповноваженим при відсутності політичної волі», – зазначила Тетяна.

«У принципі, рішення поставити крапку я прийняла під час останнього перебування у батальйоні «Азов». Однак повернулася до Києва, сподіваючись доробити кілька справ, яким не вистачало останнього поштовху. Як я ПОМИЛИЛАСЯ. Я так їх і не зробила, а чоловіка не стало», – підсумувала вона.

Нагадаємо, що чоловіка Тетяни Чорновол, Миколу Березового, вбили бойовики 10 серпня у бою за Іловайськ.

ТВi 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua