"Тимчасові домівки вже починають зводити"

15 жовтня 2014

Гуманітарна допомога, надана Україні урядом Федеративної Республіки Німеччина, дасть змогу Українській державі ефективніше розв’язувати проблеми внутрішньо переміщених осіб. Про це сказав під час зустрічі з міністром економічного співробітництва і розвитку ФРН Гердом Мюллером віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман. Зустріч відбулася за результатами передачі Україні гуманітарної допомоги на суму 10 мільйонів євро.

«Допомога і підтримка наших партнерів у Європейському Союзі і в усьому цивілізованому світі є надзвичайно важливою для України. В серпні цього року під час зустрічі Президента Петра Порошенка та Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель було домовлено про підтримку людей, які опинилися під тиском і агресією в східних регіонах України. Нині ми є свідками того, за який термін від слів нам вдалося перейти до конкретних справ», — наголосив Володимир Гройсман.

До слова, із Німеччини на 112 вантажівках уже прибуло 745 тонн гуманітарного вантажу загальною вартістю 7 мільйонів євро. До цього вантажу належать пересувні житлові будиночки, кухні, пральні машини, будівельні матеріали для відновлення зруйнованих будівель, генератори, цистерни для води та дизельного пального, обігрівальні прилади, а також ковдри, одяг, ліжка, медичні матеріали та предмети гігієни. Ще майже на 3 мільйони євро буде придбано й інші товари в Україні. Допомога надійде передусім людям, які проживають у Харкові, Дніпропетровську, Маріуполі, Запоріжжі та Слов’янську.

У цьому контексті Володимир Гройсман наголосив: «Гуманітарна допомога Німеччини допоможе нам побудувати для людей, які залишилися без даху над головою, 4 тисячі місць тимчасового проживання в Запоріжжі, Харкові та Дніпропетровську. Муніципалітети цих міст готові співпрацювати. Необхідні для будівництва землі вже виділено, вирішується питання інфраструктури. Перші будиночки вже починають зводити».

Як передає слова віце-прем’єра його прес-служба, ці будиночки залишатимуться під управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій і зможуть використовуватися у майбутньому для розгортання у місцях стихійних лих або інших надзвичайних ситуацій. Передбачається, що люди у будиночках житимуть не більше місяця — допоки відповідні служби не допоможуть їм знайти постійне житло і роботу.

У свою чергу міністр економічного співробітництва і розвитку ФРН заявив, що людям, які перед початком зими змушені були залишити власні домівки, конче потрібно допомогти, дати їм надію на майбутнє. «Ми поставили перед собою таке завдання, і за вашою згодою намагаємося виконати його якомога швидше. Ми віримо в Україну, в її потенціал і готові співпрацювати й надалі», — сказав Герд Мюллер. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua