"Тимчасові довідки реєструватимуть без проблем"

Оксана МАЛОЛЄТКОВА
2 жовтня 2013

Уряд затвердив форму довідки про сплату екологічного збору. Про це журналістам повідомив міністр доходів і зборів Олександр Клименко. 

Але поки що митники видають тимчасові довідки про сплату чи звільнення від сплати збору за утилізацію транспортних засобів за формою, яка була оприлюднена на сайті Міндоходів із використанням як номер довідки  номера митної декларації.     

Міністр зауважив: форма довідки затверджена. Але Кабмін дозволив не робити ці довідки на бланках суворої звітності, оскільки потрібен час на  виготовлення таких бланків. Пізніше Міндоходів здійснить обмін.

— Проблеми із реєстрацією тимчасових довідок не повинні виникати, адже Міністерство доходів і зборів разом із Міністерством внутрішніх справ вирішили всі питання, — запевнив Олександр Клименко. — Водночас мати таку довідку потрібно обов’язково, а органи внутрішніх справ не можуть не приймати їх.

Він також повідомив, що міністерство має намір запровадити електронний реєстр довідок про сплату утилізаційного збору. Це дасть змогу адмініструвати податок у рамках технологій, які є у відомства.   

Як відомо, цей екологічний збір почав діяти в Україні з 1 вересня. Зважаючи на тривалість строку виготовлення бланків суворої звітності та з метою недопущення затримок реєстрації транспортних засобів і напруги серед осіб, які ввезли їх на митну територію України, Міндоходів рекомендувало митницям видавати тимчасові довідки. Крім того, міністерство зобов’язало митників інформувати вищевказаних осіб про те, що довідки замінять у місячний термін після оприлюднення повідомлення про початок обміну.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua