"Тимко ІІ напророчив ранню весну"

Світлана ГАЛАУР
3 лютого 2015

Вчора  прогнозист і улюбленець публіки харківський байбак Тимко ІІ  не побачив свою тінь. А це означає, що  весна прийде рано, незважаючи на те, що останній місяць зими лютий буде холодним.  Свій  прогноз гризун склав на Біологічній станції  Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна в селищі Гайдари Зміївського району.

Прогнозист прокинувся в доброму гуморі. Фото автора

  Традицію будити степову тваринку і питати у неї, чи скоро прийде весна, харківські журналісти і біологи запозичили в американців, які свято вірять: якщо день похмурий і бабак не бачить своєї тіні —  бути ранній весні. Якщо ж день сонячний, а бабак норовить сховатися назад у нірку, то зима протримається ще довго. На радість учасників  цьогорічного свята, Тимко ІІ, який  ще п’ять років тому змінив  на посту свого попередника — слобожанського прогнозиста Тимка, тіні не побачив і в нірку повернутися не побажав. Він також зробив прогноз на достаток українців у 2015 році. Перед гризуном встановили два кошики: один — з дріб’язком, а другий — з євро, доларами і «золотими батонами». Тимко ІІ обрав останній, а значить, бути українцям багатими.

Після успішного виступу свого підопічного начальник біостанції Віктор Токарський, який виконує ще й обов’язки хранителя,  доповнив прогноз. Він зокрема пояснив, що  весна настане вже через шість тижнів і буде теплою. Віктор Токарський також розповів, що в нинішньому році  гризуна не довелося будити, оскільки він, як, до речі, й усі слобожанські бабаки, вже  прокинувся через теплу погоду. Тепер, за словами керівника біостанції, вони, мабуть, вже не спатимуть. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua