"Точну копію Титаніка світ побачить у 2016 році"

18 квiтня 2013

ІНІЦІАТИВА. Австралійський мільярдер Клайв Палмер пообіцяв вже в 2016 році показати світу точну копію знаменитого Титаніка, передає ТСН з посиланням на Популярную механику

Допомагати Палмеру у будівництві Титаніка ІІ взялися ряд фахівців, зокрема фінська компанія Deltamarin, в портфоліо якої найбільший пасажирський лайнер у світі Oasis of the Seas.

Восени до проекту Палмера також підключилася найсильніша команда консультантів. Історичним консультантом став Стів Холл, а за автентичність інтер'єрів судна погодився відповідати Деніел Клісторнер.

Стів та Деніел відомі як співавтори однієї з найавторитетніших книг про Титанік – «Titanic: The Ship Magnificent». Дослідженню знаменитого пароплава вони присвятили практично все своє життя.

До співпраці також підключилася Хелен Бензіджер – онука знаменитої «непотоплюваної» Моллі Браун – врятованої пасажирки Титаніка, про яку зняли фільм і поставили мюзикл.

У команду експерті приєднався і Террі Ісмей, нащадок Джозефа Брюса Ісмея – голови компанії White Star Line, що побудувала Титанік понад 100 років тому.

Як повідомляється, Клайв Палмер вже підписав контракт на будівництво Титаніка II з найбільшою китайською верф'ю Цзиньлін, проте критики сумніваються, що там здатні побудувати круїзне судно такого класу.

Проте, як зазначають фахівці, під час відтворення клону Титаніка можуть виникнути певні проблеми. Все через те, що у 1914 році була прийнята Міжнародна конвенція з охорони людського життя на морі (SOLAS).

Зокрема, SOLAS забороняє використовувати для обробки масив дерева як пожежонебезпечний матеріал.

Конвенція також вимагає наявності на судні рятувальних шлюпок, достатніх для евакуації всіх пасажирів і членів екіпажу.

А як відомо, на Титаніку місць вистачило лише половині людей. Тому стає зрозуміло, що точна копія лайнера 1912 не змогла б вписатися в сучасні екологічні вимоги. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua