"Точок дотику стає більше"

13 лютого 2014

Вітчизняне зовнішньополітичне відомство виступило з коментарем стосовно висновків Ради ЄС у закордонних справах щодо України, ухвалених на початку цього тижня.

«В Україні взяли до уваги схвалені 10 лютого 2014 року Висновки Ради ЄС у закордонних справах, — ідеться в документі. — Відзначаємо загалом збалансовану та конструктивну позицію Євросоюзу щодо оцінки подій в Україні й подальшої розбудови відносин між Україною та ЄС на основі всебічного діалогу і взаємодії».

Зазначається, що вітчизняний уряд поділяє більшість окреслених у висновках підходів до врегулювання політичної кризи в Україні, а саме: знайдення демократичного рішення шляхом мирного та інклюзивного діалогу, утримання всіх сторін від насильства та радикальних дій, забезпечення поваги основоположних прав і свобод людини, підтримання мирного характеру демонстрацій.

«Укотре підтверджуємо незмінність курсу України на європейську інтеграцію, в основу якого покладено впровадження суспільно-політичних і соціально-економічних реформ з метою наближення до кращих європейських стандартів, — цитує текст документа прес-служба МЗС. — У цьому контексті виключно важливими є кроки, що здійснюються Євросоюзом разом із міжнародною спільнотою та міжнародними фінансовими інституціями для надання відповідної підтримки».

У коментарі також вітають відкритість ЄС до продовження стратегічної дискусії про кінцеву мету багатогранних та амбітних відносин між Україною та ЄС, відповідні сигнали щодо цього включено до Висновків Ради ЄС.

Відділ новин  
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua